6 tips voor pakkende onderwerpregels in e-mailmarketing

E-mailmarketing is een krachtig middel om je klanten op de hoogte te houden. Het succes van een e-mailcampagne hangt echter grotendeels af van de open rate, dat wil zeggen het percentage ontvangers dat daadwerkelijk de e-mail opent.

Verhoog de open rate van je mailings met onze tips

Om de open rate van je e-mails te verhogen, moet je aandacht besteden aan de onderwerpregel. Dit is het eerste wat de ontvanger ziet in zijn of haar inbox. Wij geven je 5 tips om pakkende onderwerpregels te creëren die ervoor kunnen zorgen dat je e-mails vaker geopend worden:

1. Houd het kort en simpel.

De onderwerpregel moet beknopt en gemakkelijk te lezen zijn. Lange of ingewikkelde onderwerpregels kunnen over het hoofd worden gezien in een volle inbox. Richt je op ongeveer 5-7 woorden. Zoals “Ontdek onze nieuwe website”.

2. Stel een vraag.

Het stellen van een vraag in je onderwerpregel kan de nieuwsgierigheid van de ontvanger wekken en hen aanmoedigen om de e-mail te openen om het antwoord te vinden. Zorg ervoor dat de vraag relevant is voor de inhoud van de e-mail. Zoals “Hoe kan jouw bedrijf groeien met social media?”.

3. Gebruik emoji’s.

Emoji’s kunnen je onderwerpregel doen opvallen tussen de vele e-mails met alleen maar ‘platte’ tekst. Overdrijf echter niet met te veel emoji’s of gebruik ze op een gepaste manier. Zoals “🎉 We hebben groot nieuws!”.

4. Maak het persoonlijk.

Personalisatie kan ervoor zorgen dat de ontvanger zich aangesproken voelt en de mail sneller opvalt. Gebruik de naam van de ontvanger of andere gepersonaliseerde details in de onderwerpregel. Zoals “Hi [naam], heb je onze nieuwste freebie al gedownload?”.

5. Wek nieuwsgierigheid op.

Gebruik provocerende of intrigerende statements in de onderwerpregel om de ontvanger aan te moedigen de e-mail te openen. Zorg ervoor dat de verklaring relevant is voor de inhoud van de e-mail. Zoals “Geheime tips voor een succesvolle e-mailcampagne”.

6. Test de onderwerpregel.

Gebruik een “subject line grader” om de effectiviteit van je onderwerpregel te testen voordat je een e-mailcampagne verstuurt. Deze tool kan je helpen zwakke punten in jouw onderwerpregel te achterhalen en suggesties te doen voor verbetering.

Maak gebruik van A/B-testing voor je onderwerp in e-mailmarketing

A/B-testen is een methode waarbij je twee verschillende versies van een onderwerpregel naar een deel van je doelgroep stuurt en kijkt welke versie beter presteert. Door A/B-tests uit te voeren, kun je vaststellen welke onderwerpregels het meest effectief zijn in het verhogen van de open rate voor jouw doelgroep. Vaak bieden deze programma’s een tool aan om dit eenvoudig te testen.

Wat is een goede open rate?

Het is belangrijk om te realiseren dat de open rate kan variëren afhankelijk van de sector waarin je actief bent. Wat als een goede open rate wordt beschouwd voor de ene branche, kan mogelijk lager zijn voor een andere branche.

Over het algemeen worden open rates tussen de 15% en 25% als redelijk beschouwd, maar dit kan verschillen. Sommige sectoren met een zeer gerichte doelgroep of een sterke betrokkenheid kunnen veel hogere open rates hebben, zelfs tot boven de 40%. Andere sectoren, zoals B2B-dienstverlening, kunnen lagere open rates hebben vanwege de zakelijke aard van de communicatie.

Door deze tips voor e-mailmarketing te volgen, kan je onderwerpregels maken die de aandacht van de ontvanger trekken en de open rate van jouw e-mails verhogen. Onthoud dat de onderwerpregel de eerste indruk is die de ontvanger heeft van jouw e-mail, dus zorg dat deze indruk telt!

Heb je vragen? Of ben je nog niet begonnen met e-mailmarketing, maar wil je dit wel? Laat het ons weten!