Facebook
Email
WhatsApp
Print

Duurzaamheid als concurrentievoordeel in relatiegeschenken.

Duurzaam ondernemen is de afgelopen jaren een belangrijk onderwerp geworden in de zakelijke wereld. Bedrijven erkennen de noodzaak om verder te kijken dan winstmaximalisatie en zich in te zetten voor duurzaamheid. Duurzame relatiegeschenken zijn een geweldige manier om je waardering te tonen voor klanten, partners en medewerkers, terwijl je ook bijdraagt aan een milieuvriendelijke wereld.

Waarom duurzame relatiegeschenken?

Een van de meest opvallende voordelen van duurzaam ondernemen is de mogelijkheid om de reputatie van een bedrijf te verbeteren en de merkwaarde te versterken. Consumenten geven de voorkeur aan bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en het milieu, kan een bedrijf een sterker imago opbouwen, wat kan leiden tot loyalere klanten en meer positieve mond-tot-mondreclame.

Originele relatiegeschenken

Het is belangrijk dat je een relatiegeschenk kiest die de ontvanger effectief (meerdere keren, liefst dagelijks!) gaat gebruiken. Kies dus geen single use producten. Ook originaliteit is een belangrijk onderdeel van relatiegeschenken. Zo onderscheid je je natuurlijk van je concurrenten. Probeer misschien eens af te stappen van de waterflessen, notitieblokken of pennen. Alhoewel deze heel handig kunnen zijn, scoren ze niet veel punten op originaliteit.

Praktische relatiegeschenken

Je kunt bijvoorbeeld voor een on-the-go koffiebeker kiezen uit gerecycled materiaal. Een koffiebeker kan geproduceerd worden uit diverse materialen zoals houtvezels, gerecycled plastic of plantaardige vetten. Koffie is voor velen een dagelijkse noodzaak. Een on-the-go koffiebeker biedt je relaties de mogelijkheid om hun geliefde koffie overal mee naartoe te nemen, of het nu naar het werk, tijdens het pendelen, of tijdens weekenduitstapjes is. Dit maakt het een veel gebruikt en gewaardeerd geschenk. Koffiebekers kunnen gemakkelijk worden gepersonaliseerd met het logo of de boodschap van je bedrijf. Hierdoor wordt jouw merk dagelijks onder de aandacht van de ontvanger gebracht, wat zorgt voor een blijvende impact.

Relatiegeschenken voor dagelijks gebruik

Relatiegeschenken zoals lippenbalsem, desinfecterende handgel of herbruikbare boodschappenmakkelijk worden gepersonaliseerd met het logo of de boodschap van je bedrijf. Hierdoor wordt jouw merk dagelijks onder de aandacht van de ontvanger gebracht, wat zorgt voor een blijv zijn dagelijkse essentials die relaties vaak nodig hebben. Het aanbieden van deze producten kan worden gezien als een teken van betrokkenheid bij het welzijn van je klanten of werknemers. Dit zorgt voor een positieve boodschap voor je bedrijf. De producten zijn ook compact en passen gemakkelijk in een handtas, het zijvak van je auto of een rugzak. Dit maakt ze ideaal voor onderweg en zorgt ervoor dat ontvangers ze altijd bij de hand zullen hebben wanneer ze nodig zijn.

Back to the basics

Hou je toch van de basics? Relatiegeschenken zoals pennen of notitieblokken kunnen zeker van pas komen. Probeer er dan wel op te letten dat je kiest voor duurzame grondstoffen. Zoals bamboe, kurk of gerecycled materiaal. Ook producten gemaakt van koffiedik zijn nu trending. Na het zetten van je koffie blijft er koffiedik over. Hiervan kunnen diverse producten gemaakt worden. Zoals pennen, zonnebrillen of sokken. Koffiedik is een organisch materiaal en van nature biologisch afbreekbaar. Voor het maken van notitieboekjes is tegenwoordig dus geen ontbossing meer nodig.

Kortom, de volgende keer dat je overweegt relatiegeschenken aan te kopen, denk dan aan de impact die je wilt hebben. Kies voor duurzaamheid. Ze vertellen een groter verhaal over de waarden van je bedrijf en je inzet voor het behoud van onze planeet.

Nog inspiratie nodig voor relatiegeschenken? Bekijk dan onze brochure! Of laat het ons weten!

Kunnen wij je helpen met het zoeken van jouw ideale geschenk?

Contacteer ons vrijblijvend!